Go Back   SEO Forumu > SEO Teknikleri > İçerik Hazırlama Teknikleri

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31-03-09, 02:17
Üye

Lightbulb İçeriğiniz Benzersiz Olursa SEO Şöleni Yaşarsınız!

Birkaç gündür hangi haber kanalını açsam Demokrasi Şöleni diye tutturan spikerleri kumandamın yeşil ileri tuşu ile zapping yaparak cezalandırıyordum. Bu demokrasi şöleni lafını bu yazımda kullanmaya karar verdim. Ama bir farkla, sadece oy kullanmayı demokrasi zannedenlere karşı güçlü bir panzehirim var. Hemde nasıl! Adı da SEO Şöleni

"Yahu arkadaşım çıldırdın mı sen? İçeriğimiz nasıl benzersiz olur diye başlık atarsın? Zaten ben özgün yani kendime özgü cümlerle benzersiz içerik yazıyorum. Daha ne yapayım amuda mı kalkayım ne istiyorsun benden!" diyen/diyecek arkadaşlarımıza hemen yanıt vermek istiyorum.

Daha önce sıkça belirttiğim gibi bilgimiz ve yeteneğimiz ölçüsünde bir web sitesi yapıyoruz. Sitemize özgün kendi dilimizle yazdımız makalelerimizi, ders anlatımlarınızı, hayata dair tutkularımızı, hedeflerimizi, sevgililerimize mektuplarımızı vs uzatmayalım yazıyoruz.

Eh yazdık. Şimdi içeriğimiz ne oldu? Bir nebze benzersiz içerik oldu. Ama ben istiyorum ki şöyle kelli felli tam üsturuplu bir benzersizlik olsun. Sitemde SEO şöleni yaşansın. Google böcekleri sürekli tarama yapsınlar. Yani benim siteme giren kişi bir yazımı okuduğunda başka yazılarımı da okusun. Hatta sürekli sitemin içinde insanlar karınca gibi dolaşsın. O yazıdan bu yazıya atlayıp-zıplayıp, koşturup dursunlar istiyorum.

Yapmam gereken çok basit ama aslında biraz emek harcanması gereken bir meseledir. Örnek verelim de bitsin şu ıstırap.

Örneğin, SEO Teknikleri ve Güncel SEO Makaleleri sitesine sahibiz. Bu web sitesinde Web Programcısının SEO Rehberi başlıklı makalemiz var. Makalemiz son derece özgün. Önce konuyla ilgili kısa bir açıklama ve ardından yüksek çözünürlüklü JPG çıktısının olduğu iki adet resim var. Hemen altında google çeviri araçları benzer yazılar bölümü ve yorum alanı var. Şimdi istiyoruz ki bu sayfayı biraz daha benzersiz hale getirelim! Ne yapacağız? CSS kutu modeli uygulayacağız. Yani örneğin yorumların hemen üzerine bir kutu koyuyoruz. Kutumuzun adı ne olsun? Evet tam tahmin ettiğiniz şey! Kutumuzun adı PÜF NOKTASI Püf Noktası kutusunda SEO ile ilgili son derece teknik bilgi içeren ama bir yada en fazla iki cümlelik bir ileti yazıyoruz.

Ne yapmış olduk? Bir yazımızda dikkat çekici css box kullanarak (arka alanı ve border genişliği ile dikkat çekici olmasına özen gösterelim) diğer yazılarımızda da püf noktalarının olduğunu belirttik. SEO konusunda benzersiz içeriğimize bir benzersizlik daha katmış olduk mu? Olduk. Bu yazıyı okuyan kişi başka yazıdaki püf noktasını merak eder mi? Hemde nasıl? Site içi bir trafik yaratımı oluştu mu? Kaymaklı ekmek kadayıfı!

Hiç amuda kalkmaya gerek varmıymış? Yokmuş. Bu iş bununla bitti mi? Bitmedi.
İstersek yazı içinde galeri tanımlarını da kullanabiliriz. Püf Noktası kutusunun hemen altına en fazla 4 resimlik fancyzoom veya başka birşey olabilir buraya resim galerisi ekleyebiliriz.

Buradaki temel bir çelişkiye dikkat çekmek istiyorum. Makale sayfamızın çabuk açılmasını/yüklenmesini istiyorsak sonda söylediğim resim galerisi stratejisini uygulamayabilirsiniz. Yani aslında her sitenin benzersiz içerik stratejisine resim galerisi gitmez. Sadece püf noktalar, bilgi notları, uyarı alanları gibi küçük metinler ama devamlılığı olan metinler ilgi çekici olur. Kullanıcının sitede kalma süresini uzatır. Kalma süresi dolaşma süresi uzayan kullanıcının size getirdiği faydaları anlatmaya gerek var mı?

Fakat bu noktada bir uyarıda bulunmak istiyorum. Uygulamayı benzersiz içerik patlaması haline çevirmek isteyen ve vur deyince öldüren kimi arkadaşlarımız bir sayfada 5-10 adet benzersiz kutu içerik açmaya ve daha fazla trafk dolaşımı sağlamayı amaçlayabilir. Aman diyeyim!

Sitepoint forumlarında biz bu konuyu çok fazla tartıştık ve açıkçası yararından çok zararı olduğuna inanılıyor. Temel zarar ise ana konudan uzaklaşıp ilgi dağılmasına ve seo için hedeflenen konudan uzaklaşılarak makale gücünün azalmasına neden olması gibi unsurlar öne çıkıyor.

O halde ne yapacaksak özel ve özgün yapacağız ama işi kararında bırakacağız. 10 adet benzersiz css kutu açmaya ve farklı renklerle ilgi çekmeye çalışmak ege yöresinin deyimiyle deli kızın çeyizi gibi herşeyi doldurmakla hedeflediğinizin tam tersi sonuçları alabilirsinz. İçerik bombardımanına tutulmuş kullanıcının matrix yorgunu ve kendini rakıya vermiş neo biçiminde olmasını istemeyiz.

Hızlı yazımdan dolayı eksik veya yanlışlarım varsa ve cümle hatalarm oluşmuşsa şimdiden hepinizden özür dilerim.

Sevgilerimle...
Alt 31-03-09, 03:12
Üye

Standart Cevap: İçeriğiniz Benzersiz Olursa SEO Şöleni Yaşarsınız!

Merhabalar, aranıza yeni katıldım ama bir süredir uzaktan takip ediyordum. Kısmet bugüneymiş diyip üye oldum. Bu konuda pişman olmadığımı birkez daha görüyorum. Bu tarz akıllıca yöntemler ile sitede kalma süresi hem uzun olur hemde okuyucu için bir zevk haline gelebilir.

Eline sağlık yazı için, iyi bir ilham kaynağı oldu bana
Alt 02-04-09, 12:33
Üye

Çok güzel bir makale olmuş dostum teşekkürler. Tam yerine doğru bir atış bence de. İnsan psikolojisini bilmenin ve kullanmanın her şeyin temelinde yer aldığının bir ispatı yine (: Teşekkür ederim.
Alt 02-04-09, 01:52
Üye

Vuu. Harika bir makale olmuş Teşekkür ederim
Alt 02-04-09, 03:48
Üye

Tabuhan, RamesAliyev, MujaHeed yazımın size faydası olduysa ne mutlu bana.

Yakında SEO uygulamalarının gücünü paraya (gözünüzde hemen 3 haneli dolar simgesi canlanmasın ilk aşamada amerikan tarzı anında zengin olma hayali kurmuyoruz) çevirebileceğiniz bir yazı iletmeyi planlıyorum. Özgün makale yazıp sitenize trafik çekerken (milyon dolar filan kazanmayacaksınız öyle havuzlu evler limuzinler alamayacaksınız sakin olun, kazandırırım diye ortraya çıkan sahtekar yabancı/türk sitelere de sakın inanmayın) belirli bir gelir de elde etmenin çok basit yollarını aktarmaya çalışacağım.

Özellikle öğrenci arkadaşlarımızın iddia, sayısal loto vb oyunlarla boşa zaman harcamaları yerine kendi ürettikleri fikirler/işler ile eğitimlerine maddi katkı sağlayabilecekleri çok fazla yolun olduğunu belirtmeliyim.

Sevgilerimle...
Alt 03-04-09, 06:25
Üye

Özellikle fotoğrafçılıkla ilgilenenler ve bu konuda proje yürütenlerin sıkıntı çektiği bir konu var. Hemen herkes CSS Galeri sistemini kurup birkaç farklılık yaratıp fotoğraflarını sergiliyor. Ancak bu fotoğrafçılık sitelerinde o kadar fazla gözlenen durum ki belli bir noktadan sonra sadece galeri içinde fotoğraf izlemek insanları sıkabiliyor.

Her zaman söylüyoruz. İçeriğiniz benzersiz olsun, küçük yazılımlarla eklentilerle işlevsel işler çıkarın samimi bir dil kullanın, hissetiklerinizi paylaşın, günlük hayatınızdan ufak detaylar verin, kişiliğinizi belli eden birkaç bilgi kırıntısı etrafa saçın diyoruz.

Fotoğrafçılıkla uğraşanlar ne yapsın? Çek ayarla siteye gönder. Ne kadar sıkıcı ve monoton değil mi? Bu monotonluk hem yayıncı için hem kullanıcı için geçerli hem de arama motoru için )

O halde ne yapacağız? Fotoğrafçılıkla uğraşıyorsak veya başka bir proje olabilir neye uyarlamak isterseniz yaptığınız işlerde farklı olduğunuzu göstereceksiniz. SEO dostu WP sisteminizde şu eklentiyi kullanmaya ne dersiniz? Bu eklentinin ne işe yaradığını artık biliyorsunuz. Küçük fotoğraflarınıza küçük hikayeler yazın ve farkı hissedin.

Bu eklenti ile sadece fotoğrafçılar değil başkaca projelerde çok farklı işlere imza atabilir.

Sevgilerimle...
Alt 03-04-09, 11:07
Üye

Makaleniz çok güzel olmuş elinize sağlık.

Belirttiğiniz uygulamayı ben çalışmalarımda güzel ve daha kullanışlı olsun diye kullanıyordum, bu yaklaşımın seo ya olan katkısı çok aklımda değildi ama siz belirtince öneminin daha çok olduğunu anladım.

Teşekkürler.
Alt 17-04-09, 10:59
meymen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye

Merhaba Kediadam. Makaleniz gerçekten çok güzel. Sizi tebrik ederim.

Saygılarımla...
Alt 25-05-09, 09:27
Üye

güzel bir makale olmuş sağolasın usta
Alt 30-05-09, 05:20
Üye

teşekkürler güzel ve özgün bir makale

Etiketler
seohocasi.com

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil