|
| |||
| |||
|
Gelişim ve değişim engellenmiyor. Her değişim elbette olumluya yön alışı getirmiyor. Ama her gelişim bulunduğumuz pozisyondan daha iyisini ve daha ilerisini görmemiz açısından bize değerlendirme şansı veriyor. Sosyal ağlar ile ilgili çalışmalar esnasında yukarıda saydığımız maddelerle birlikte uygulanması gereken bir yöntem daha bulunmakta. Aslında bu yöntemi sosyal ağları kullanmadan da sitelerinizde veya kendi hayatınızda uygulayabilirsiniz. Bir sinerji yaratımından bahsediyorum. Çok iyi bildiğiniz konuları paylaşmak, insanların yararına olacak ve onların bilmediği konularda yardımcı olmak çok güzel ancak. Bunun yanı sıra heyecanınızı, enerjinizi ve yaptığınız işten aldığınız zevki başkalarıyla paylaşmak, olumlu enerjinizi başkalarına yansıtmak son derece önemlidir. Bunu yine yabancı kaynaklı sitelerde sıkça görmekteyiz. Ancak Türkiye'de bu olumlu sinerji yaratımı yöntemini uygulayan, CSS kodlamalarına ve wp uygulamalarına henüz yeni başlamış gençbir arkadaşımızı örnek göstermek istiyorum. 2008 yılı sonbahar döneminde dikkatimizi çeken ve henüz askere gitmediği günlerde yaptığı videolu paylaşımlarla çok kısa sürede birçok kişiin dikkatini çeken Volkan Görgülü'den bahsediyorum. Worpdress tema yapımını basit xhtml ve css kodları ile videolu anlatımla izleyicilerine aktaran görgülü içinde yaşadığı olumlu enerjiyi videoyu izleyenlere son derece başarılı bir şekilde yansıtarak kısa sürede belirli bir izleyiciye ulaştı. Bağımsız olarak başladığı çalışmalarına ise kurduğu pozitif ilişkiler ve girişken ruhu ile donanım haber altyapısına sitesini taşımasıyla gelişimi ve değişimi çok güzel bir örnekle herkese gösterdi. Vatani hizmetinin bitmesiyle birlikte aynı olumlu enerjisini web ağına yansıt yansıtmayacağını görürüz. Ancak Türk bloglarındaki durgunluk, heyacan azalımı ve sürdürülebilirliğin azaldığı dönemde önemli birivme yakalayan görgülüden mutlaka yeni şeyler bekleniyor. İşte son noktaya geldik. Web sitenizi yapılandırırken konularınızın özgünlüğünü ve insalara yardımcı olma hissiyatınızı güçlendirirken mutlaka olumlu enerjinizi, heyecanınızı ve paylaştığınız içeriğinize yansıtın. İzleyicilerinizle paylaşımdan duyduğunuz mutluluğu paylaşın. Hızlı yazımdan dolayı yanlış veya eksik ifadeler için özür dilerim... |
|
| |||
| |||
|
StumbleUpon'da aktif olmanın önemine daha önce değinmiştik. Bu yazımız biraz kısa olmakla birlikte önemli bir noktayı belirtmeye yarayacak. SU içinde çok fazla arkadaşınız var. Ancak arkadaş gruplarınızın ilgi alanları farklı. Stumble People sayfalarından inceleyerek arkadaşlarınızın genel yapısı hakkında belirli bir fikre sahip olabilirsiniz. Bu fikrin sonunda stumble içinde bir grup kurma faaliyetine katılabilirsiniz. Grubun içine dahil edeceğiniz üyelerin belirli bir mesaj yazma sayısından arkadaş sayısına kadar gelişen birçok aşamayı kontrol edebilirsiniz. SU içinde grup kurmanızın faydası ise sadece arkadaşlarınızı gruba dahil etmek değil, arkadaşlarınızın da başkalarını bu gruba dahil etmesi ile genişleyen büyüyen bir yapı haline gelmesidir. Grup içinde çok sevdiğiniz siteleri tavsiye edebilirsiniz. Örnek veriyorum. 6 ay önce 40 kişinin dahil olduğu bir grupta benim bir makalem önerilmiş. Google analiz sayfasında bana yansıyan istatistikler bir hafta boyunca son derece hareketli bir trafiğin yansımasıydı. Bunun anlamı şu oluyor ki, sadece ilgili makale 40 kişilik grup içinde kalmıyor. Stumble yapılan her makale reklam ücreti (bunu SU Ads ile ilgili bölümde anlatmıştım) kapsamı dışında olmasına karşın son derece güzel bir trafik alıyor. Bu trafiğin olumlu yansımalarını da daha önce bahsetmiştik. Bunun yanı sıra grup çalışmalarınızda SU kanallarını kullanarak belirli bir konuya odaklanan başkaca insanlarakolayca ulaşabilir ve kurduğunuz gruba davet edebilir veya arkadaşlık teklif edebilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken nokta hergün belirli sayıda arkadaş davet etme hakkınız var.Ancak bunu hergün kullanmak zorunda değilsiniz. Arkadaşlık teklif ettiğiniz kişiler kabul ederse sayfaları ile ilgili yorumlarda bulunup i like it yapmanız ve thumb up yapmanız sizin konularınıza geri dönüşler için olumlu olacaktır. Yanlış ve eksik ifadeler için şimdiden özür dilerim. Sevgilerimle... |
|
| |||
| |||
|
Bugüne kadar sosyal ağlardan bahsettik. Hoş hepsini incelemek yerine birkaç tanesinin önemli işlevlerinden örnek verdik ama sosyal ağ denilen topluluk sistemleri aşağı yukarı daha önce bahsettiğimiz şekilde çalışıyor. Yarattığı özgün ve sağlıklı trafik kaçınılmaz. Gerçekten belirli bir arkadaş kitlesi edinmek ve bu kitleyi istediğiniz zaman (her zaman değil!) tavsiyeleriniz doğrultusunda sitenizdeki konulara yönlendirmeniz ve yorum yapmalarını sağlamanız elinizde, kendi sitelerinde de sizden bahsetmeleri de harika bir geri dönüş. Ancak bu sosyal ağlar meselesi bu kadarla bitmiyor. Bir de kendi sosyal ağınızı yaratmak durumu daha farklı ve tatlı aşamaya çekiyor. Baştan belirtelim bu iş için gerçekten önemli bir zaman ayırmanız gerekli. Genelde Türk web proje yöneticileri (hepsi değil) 3 aylık sürede hevesle başladıkları projeyi hızla çöpe atmakla meşhurlar. Peki ne yapacağız? SU veya Yahoobuzz gibi bir sosyal ağ sistemi mi yaratacağız? Elbette hayır! Kendi sosyal ağ sistemimizi yaratmak için disiplinli bir çalışma gerekiyor. O halde kağıt ve kalemleri hazırlayıp not almanın vakti. Öncelikle konu belirliyoruz. Elbette belirlediğimiz konu yeteneğimiz ve bilgimizle örtüşmeli. Örneğin Türkiye'nin uzaydaki aya göre konumu L1 ve L2 noktalarına denk geliyor. Bu noktalarda konumlandırılacak uydularla Afrika, Asya, Avrupa ve daha geniş alanlara yapılacak uydu yayınları dijital haberleşme sistemleri ve bu konudaki alt başlıkları içeren bir konuda site açmıyoruz. Elbette bu konuda bilginiz varsa UUAP ve BTYK ile ilgili çalışmalardan ve bunların oluşum aşamalarıyla ilgili konulardan haberdarsanız bu konuda çalışma yapabilirsiniz. Bunları ilk defa duyuyorsanız zamanınıza ve emeğinize yazık. Çünkü önce ilgili konuları öğrenmeniz gerekecek. Wiki ve google araştırması ile öğrenirim diyorsanız elbette size başarılar dilemek boynumuzun borcudur ![]() Bu örneği neden verdim? Geçen gün bir arkadaşım heveslenerek web sitesi ile para kazanmanın kolay yolları ile ilgili araştırma yaptığını söyledi. Bu konuda konuşmayı ilerletince "sağlık ve turizm siteleri iyi para kazandırıyormuş bende meme kanseri ile ilgili bir site kurmayı planlıyorum ne dersin" dedi. Elbette meme kanseri ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan arkadaşıma uzun uzadıya konuyu anlattım. Sonucu tahmin etmişsinizdir. O halde bilgimiz ve yeteneğimiz ölçüsünde bir site açıyoruz. Bu konuda defalarca okuduğunuz metinleri ve bu metinlerden oluşmuş kitapları gözlerinizin önüne getirin. Açtığımız sitenin gerekli SEO organizasyonunu yaparak hazırladığımız taslağa göre (taslaksız proje kör adamın güneşi görmeye çalışmasına benzer) sitemize gerekli içeriği yüklüyoruz. Yükleme süresi ve buna bağlı stratejileri herkes bildiği için ve konuyu uzatmamak için bu bölümü hızlandırıyorum. İşte zaman geldi. Gerekli sosyal ağlara üyeliğinizi yaptınız. Arkadaş çevrenizi oluşturdunuz, özgün (kendinize özgü cümlelerle yazdığınız) içeriğiniz ilgi çekiyor. "Bu saate kadar zaten bildiğim herşeyi anlattın da şu kendi sosyal ağını oluşturma olayını anlatmadın sıkıldım artık" diyenler için konuya girelim. Seçtiğimiz konu neydi? Yeteneğiniz ve bilginiz ölçüsünde belirlediğiniz bir konuydu! İşte sosyal ağımızı oluşturmaya başlıyoruz. Öncelikle belirlediğiniz konuda dikkatinizi çeken ve sizden daha iyi trafik alan,pr değeri yüksek olan, güvenilirliği kanıtlanmış, sitelerle ilişki kuruyorsunuz. İlişki kuruyorsunuz derken doğrudan reklam alımından bahsetmiyorum. Site sahibi ile yazışmaktan, arkadaş olmaktan bahsediyorum. Çünkü yaratmak istediğiniz sosyal ağ (reklam ilişkisi değil) Örneğin PR değeri 5,6,7 olanları bir gruba 8.9 olanları da diğer gruba ayırıyorsunuz. Öncelikli stratejiniz 5,6,7 (veya bunu daha da farklılaştırabilirsiniz 3,4,5 grubu gibi bir alt basamak daha açabilirsiniz) grubudur. Bu gruptan önemli sayıda arkadaş edinmeniz önemlidir. Makale değişim stratejileri, trafik aktarımı için aylık reklam stratejisinden daha iyidir. Bilgi paylaşım stratejileri, web ödülleri, yarışmalar, anketler ile arkadaş çevrenizle olan ilişkilerinizi geliştirmeye devam ederseniz. İlk grupta yer alan 5,6,7 grubunun sizden daha ileride olanlara ulaşmak için 8,9 grubuna bağlantı kurmak için daha profesyonel yaklaşımlarda bulunmanız gerebilir. Bu konuda sizin yeteneğiniz, bilginiz, yardımseverliğiniz, dürüstlüğünüz, o güne kadar uyguladığınız melek etkisi stratejiniz, heyecanınız ve daha birçok şeyin birleşimi ile 8,9 grubuna yaklaşım geliştirebilirsiniz. İşte kendinize özgü yarattığınız sosyal ağın diğer sosyal ağların tamamından daha fazla etkiye neden olacak olumlu gelişmeleri görmek sizin zaman içerisindeki yılmadan ürettiğiniz çalışmalara, harcadığınız emeklere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu noktada bulunduğunuz seviye çok önemlidir! Ya çabuk şımararak amatörce başladığınız günleri unutup size yaklaşmaya ve sizden trafik almaya çalışanlara tanrı web yöneticisi gibi davranıp kuşkulu ve ulaşılmaz setler çekersiniz veya amatörce başladığınız günlerin yolundan gidenlere de yol açmak için melek etkisini uygulamaya devam edersiniz. Unutulmaması gereken asıl mesele sitelerinizin PR değeri ne olursa olsun, kazancınız ne kadar iyi bir seviyede artış gösterirse göstersin. İşin özünde hepimiz insanız. Hayat sadece google, yahoo, aol ve msn search ile sınırlı değil. Hızlı yazımdan dolayı olası yanlış ve eksik anlatım için şimdiden özür dilerim. Sevgilerimle... |
|
| |||
| |||
|
Merhaba, Reddit sitesinin potansiyeli ve bağlantıların bulunduğu sayfalar içerisindeki sadelik, trafiğe olumlu yansıyor. Örneğin, 3 saat önce gönderdiğim konunun etkinlik durumu oldukça başarılı. You canâ��t change your wallpaper in Starter Edition : technology Bu konu sayesinde Reddit sitesinden 4.100, Wired sitesinden ise 98 kişi siteyi ziyaret ettiler. |
|
| |||
| |||
|
Merhaba, Vladimir'in geçen yıl yayınladığı en iyi sosyal ağ listesi de işinize yarayabilir. Ancak sosyal ağların tamamını sitenize eklemek ve hepsinde etkin olmaya çalışmak yerine sitenizle içerği en iyi örtüşen birkaçı ile yola devam etmeniz ve enerjinizi bu yönde verimli olarak kullanmanızı öneririm... Sevgilerimle... |
|
| |||
| |||
|
Wordpress tabanlı projelerimde genellikle eklentilerden uzak dururum. Kendi yazdığım veya hali hazırda yazılmış kodları kullanmayı daha çok tercih ediyorum. Sistemi eklentilerle şişirmek ve ayrı güncellemelerle veya başkaca ortaya çıkacak sorunlarla uğraşacak kadar çok zaman sahibi değilim. Ama bazen eklentiler son derece önemli işleve yarayabiliyor. İşte WP sitelerimde kullandığım ve çok faydasını gördüğüm bir eklenti ile sizi (tanışmamış olanları) tanıştırmak istiyorum. WP Greet Box son derece basit ve işlevsel olarak çok yararlı bir eklenti. Plugini kurduktan sonra tek yapmanız gereken sosyal ağlarla hangilerinin aktif olacağına karar vermek. RSS Readeriniz ile ilişkilendirdikten sonra başkaca bir ayar da yapmanıza gerek yok. WP Greet Box'ın kullanımıyla ilgili webde kısa araştırma yaparsanız single post'a ekleyeceğiniz küçük bir kod parçası ile çok daha başka aşamalarda fark yaratabilirsiniz. Şimdiden herkese iyi kullanımlar diliyorum. Sevgilerimle... |
|
| |||
| |||
|
Güzel bir paylaşım teşekkürler kediadam.
| |||
| |||
|
Kediadam gibi paylaşımcı üyelere sadece forum.seoteknikleri.com değil,tüm forumların ihtiyacı var. Sahip olduğu tüm bilgi birikimini böyle harika bir üslupla ve açıkça ortaya dökmesinden ötürü çok teşekkür ediyorum.
__________________ İletişim: yigit35[et]gmail[nokta]com (sadece e-mail) |
|
| |||
| |||
|
Seo ve Yiğit Konur ilgili eklenti işinize yararsa en çok ben memnun olurum. Sevgilerimle... |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
Bu arada makale çok bilgili olmuş fakat İngilizce'nin şart olması çoğu kişinin canını sıkıcaktır ![]() Paylaşımlarını takip ediyorum, Başarılar.. |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |