|
| ||||
| ||||
| TSK'DA FRANSIZ DEVRİMİ Türkiyedeki bütün internet siteleri alan adlarının sonuna "tr" alıp,arada com,net,org gibi uzatıları kullanırken,Genelkurmay Başkanlığı bu uygulamadan vazgeçti.Bugüne kadar Genelkurmay Başkanlığı Resmi Kurumsal İnternet Sitesidir - Anasayfa - Turkish General Staff Official Web Site - Main Page internet adresinden yayın yapan site,adresini Genelkurmay Başkanlığı Resmi Kurumsal İnternet Sitesidir - Anasayfa - Turkish General Staff Official Web Site - Main Page olarak değiştirdi. TSK'nın kullanmaya başladığı bu sistem Türkiye'de bir ilk.Ülkelerin çoğunluğu internet alan adlarının ABD'den yayıldığı şekle uygun olarak düzenliyor.Sistemin kurucusu ABD olduğu için alan adlarında ABD'yi simgeleyen bir ifadeye yer vermiyor;sadece net,org,gibi uzantılar kullanılıyor.Beyaz Saray'ın isminde yalnızca gov uzantısı bulunuyor.Dünyada alan adlarını kısıtlı tutan az ülke bulunuyor,bunların başında Fransa bulunuyor.Fransa alan adlarında com,net,org,gov,edu gibi uzantıları kuallnmıyor.Bu ülkede alan adlarında sadece "fr" uzantısı bulunuyor. Türkiye'de sonunda "tr" uzantısı bulunan 20 tür alan adı var.Bunların başında com,net,gov,mil gibi uzantılar yer alıyor.Ancak tek başına "tr" alan adı bulunmuyor. TSK'nın bu değişikliğe gitmesinin ardında Genelkurmay'ın Türkçe hassasiyeti ve kullanıcıya kolaylık sağlama gayreti yatıyor. Hürriyet gazatesinde okudum ve paylaşmak istedim.Bence sadece .tr olursa daha güzel olur. |
|
| ||||
| ||||
|
Hep hayalimdir.İlerde bir gün .tr satışı başlarsa almakta geç kaldığımız jenerik alanadlarını almaya çalışacağım. Ayrıca abdnin .gov yada .edu yu kullanırken bizim gov.tr edu.tr mil.tr gibi uzantıları kullanmamıza "kıl oluyordum" sanki internetin tekeli abdde. |
|
| |||
| |||
|
Burası Türkiye.. Artık kaydedilecek domain kalmadı.. tr uzantı kısa zamanda gelecektir. .tr uzantı gelmeden duyurusu yapılır. Büyük kuruluşlar hemen kendini sağlama alır. İşin içinde olna çakallar hemen iyileri kapar.. Sonra tüm türkiye alan adlarına hücum eder.. Nic.tr kitlenir.. Kafamda olan bir kaç domain var inşallah bana nasip olur.
|
|
| |||
| |||
|
.tr alan adı uzantısını tamamen destekliyorum. İnşallah böyle bir uygulamaya en kısa sürede geçilir.
|
|
| |||
| |||
|
evet geçen gün ARAŞTIRDIM FAKAT DAHA SATIMI YOK
|
|
| |||
| |||
|
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Bende .tr alan adı uzantısını destekliyorum.
|
![]() |
| Etiketler |
| .tr, alan adı uzantıları, tr uzantısı |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |