Alt 29-05-09, 11:55
Üye

Standart Site içi linkleme hakkında

Merhaba Arkadaşlar,

Benim, ücretsiz içerik indirme hizmeti verdiğim bir sitem var. Uzun süre önce sitemde bir linkleme sistemi yapmıştım ve bunu yaparken bot'lar yönünden "Hatalı olur mu" ya da "yararı olur mu" gibisinden biraz araştırma yaptım ama pek birşey bulamadım. Bu blog'da yer alan "Site içi seo" makalesini inceledim ama aradığım şeyi bulamadım. Bu makalede, diğer alt sayfalara link verme sisteminden bahsedilmiş ama ben tam tersini yapmışım. Şöyleki; alt sayfalardan yani uygulanın indirme sayfasından, bu uygulamanın bağlı olduğu kategoriye link verdim. Maksadım sadece, google üzerinden gelen kullanıcının, aradığı şeyin sadece bu uygulama ile sınırlı kalmadığını göstermek ve ilgili kategoriye göndermekti.

Konuyu biraz daha açarsam;

Domain/kök kategori/alt kategori/ikinci alt kategori / uygulama.html şeklindedir kategorilerim. Kalıcı bağlantılarım daha kısadır, burada yazdığım gibi değildir.

Ben, yukarıda görünen "ikinci alt kategori"yi yeni yarattım, kullanıcıları genelden özele doğru giden içerikleri görebilmeleri için. Bu işlemi yapmadan önce kategori yapım: Domain/kök kategori/alt kategori/uygulama.html şeklindeydi.

Bu yapıda benim yaptığım işlem; uygulama.html alanından, alt kategoriye link vermekti. Bu linklerin sayısı da tüm kök kategoriler için şuan 1500 civarında ve sitemi her güncellediğimde bu sayıda artmakta. (Sistem otomatik olarak atıyor)

Sitemde "ikinci alt kategoriyi" yarattıktan sonra yine "uygulama.html" alanından "ikinci alt kategoriye" sistem otomatik olarak link atıyor. İkinci bir alt kategori yarattığım için önceki "alt kategoriye" link gitmiyor. Ancak, sisteme bir kod girerek, "alt kategoriye" de bir linkleme yapmak istiyorum. Yani her bir uygulama.html sayfasında iki tane link olacak, bir tanesi en alt kategoriye diğeri de kök kategoriden sonra gelen alt kategoriye.

Bir de, linkleme yaparken kategori adını h2 tagı içerisinde vermeyi düşünüyorum.

Blog'daki Site içi SEO makalesini okuduktan sonra acaba hata mı yapıyorum diye düşünmeye başladım ve bir de size sorayım dedim. Bu yapacağım işlemin bana bir zararı ya da yararı olabilir mi ?

İyi çalışmalar.

Konu Onur tarafından (29-05-09 Saat 11:59 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-05-09, 12:29
Üye

seo28 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Site içi linkleme hakkında

Yalnız ben googlenın uzun adresli siteleri pek sevmedigini duydum.
Alt 29-05-09, 04:13
Üye

Evet seo28 öyleymiş. Bende daha önce duymuştum bunu ama pek üstelememiştim, çok uzun değil diye. Şimdi uzamak durumunda olunca baya bir kısalttım Mesajımda da demiştim bunu zaten, çünkü sizlerden böyle bir cevap alacağımı tahmin etmiştim
Alıntı:
Konuyu biraz daha açarsam;

Domain/kök kategori/alt kategori/ikinci alt kategori / uygulama.html şeklindedir kategorilerim. Kalıcı bağlantılarım daha kısadır, burada yazdığım gibi değildir.
İyi çalışmalar.
Alt 20-09-10, 05:37
Senior Member

google kısa adresleri seviyor
Alt 09-12-11, 01:52
Üye

güzel paylaşım
Alt 21-12-11, 05:57
Üye

Şimdi ! Webmaster forumu TIKLA !

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil