|
| ||||
| ||||
|
Merhabalar, Başlıkta belirttiğim gibi .swf, .jpg, .gif dosyalarını başka sitelerden çekmek link çıkışı mıdır? Sitemizin seo'suna herhangi negatif etkisi olur mu? Bu konuda seo uzmanlarımız aydınlatırsa çok seviniriz.
__________________ http://www.radyo.fm/ |
|
| ||||
| ||||
|
Çok güzel bir soru hatta embed edilen video dahil herşeyi de buna katabiliriz. Ama bence önce sorulması gereken soru şu olmalıdır, bu linkleri nofollow yapabiliyor muyuz yoksa buna gerek yok mu, zaten böcekler bunları dikkate almıyor mu? Bu arada ben fotoğraf gibi dosyaları her zaman kendime upload ederek kullanıyorum ancak internet bağlantım standart hızda olduğundan videoları indirip daha sonra siteme yükleyemiyorum, video paylaşım sitelerine upload ederek embed ya da hiç kendim upload etmeden direk embed ediyorum, zaten böyle büyük dosyaları benim gibi küçük sitelerin ftplerine yüklemesinin de iyi olmadığını düşünüyorum. Herneyse, bana kalırsa link çıkışı değildir, link çıkışı demek tıklanınca ilgili siteye ulaşmak demektir. Şu var; embed dosyalardaki standart linkleri her zaman nofollow yapıyorum çünkü outbound gözüküyor ama dosyanın çekildiği ana adresi nofollow yapmak gibi bişey yok diye biliyorum, zaten dikkate de alınmıyor. Yalnız belki de yanlış biliyorumdur, bakacağız. |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba, Çoğu arkadaşın merak ettiği bir konu aslında bu. Link çıkışı olmadığını düşünüyorum bende, ama yanlış biliyorum olabilir. SEO uzmanlarımız aydınlatırsa sevineceğiz.
__________________ http://www.radyo.fm/ |
|
| |||
| |||
|
Ben resim dosyalarının link çıkışı olarak kabul edildiğini düşünüyorum.Tabiki konu hakkında daha bilgili kişiler bizleri aydınlatırsa sevinirim.
__________________ Death Note |
|
| ||||
| ||||
|
Link çıkışının etkilerinin bile kullanım şekillerine göre farklılık gösterdiği yaygın olarak biliniyor. Örneğin footer'dan verilen ile header veya sidebar'dan verilen linklerin etkisi aynı olmuyor. Resim ve video dosyalarının da bir nevi referans olduğuna eminim. Sonuçta içeriği aldığınız siteye girmişsiniz, orada birşeyi beğenmiş ve başkalarının da işine yarayacağını düşünmüşsünüz ve kendi sitenize eklemişsiniz. Doğrudan verilen linkler kadar etkili olmadığı ortada fakat mantıken o içeriğin asıl sağlayıcısı olan site de arama motorlarının gözünde iyi bir yere sahip olacaktır. Konunun özüne dönersek, resim ve videoları başka sitelerden temin ettiğinizi bunun sitenize olumsuz bir etkisi olup olmadığını sormuşsunuz. Benim deneyimlerim bir zararı olmadığını gösteriyor fakat sitenizin içeriği ve rakiplerinizin tutumunun da bu durumu etkileyeceğini düşünüyorum. Ben bir arama motoru geliştiriyor olsam, içeriğinin tamamını kendi sitesi üzerinden yayınlayan bir siteye, başka sitelerden çektiği içerikler ile oluşturulmuş olan bir siteden daha fazla önem veririm ve bu önemi arama sonuçlarına yansıtırım. Neyse daha fazla uzatmadan konuyu bağlıyorum, verdiğim bazı bilgiler ile çelişse de size gözle görülür bir zarar sağlayacağını düşünmüyorum, kolaylıklar. |
|
| |||
| |||
|
Kesinlikle Link çıkışıdır.
__________________ Sevgiler Sahte ; iNsanlar Kahpe ; Hayatınız Yalan ; ALayınız Plan.... |
|
| |||
| |||
|
__________________ SEO Makalelerim |
|
| |||
| |||
|
__________________ Sevgiler Sahte ; iNsanlar Kahpe ; Hayatınız Yalan ; ALayınız Plan.... |
![]() |
| Etiketler |
| jpg link çıkışı, link çıkışı, swf |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |