|
| |||
| |||
|
merhaba google blogspot üzerinde bulunan kendi resmi bloglarında "description" ve "keywords" meta taglarını kullanmıyor. Official Google Blog Inside AdSense Official Gmail Blog Official Google Webmaster Central Blog adreslerinden kontrol edilebilir. Ama yine yine google Official Google Webmaster Central Blog blogunda meta description tagının kullanılmasını bizzat kendisi tavsiye etti. ( http://googlewebmastercentral.blogsp...scription.html ) seo konusunda kendisine danıştığım arkadaşlardan birisi de blogspot altındaki sitelerde keywords ve description tagını kullanmanın iyi olmadığını, blogger ın kendisinin bu kodları ürettiğini söyledi. bu kodları çıkarttığım zaman blogun kaynak kodlarında bu kodların otomatik oluşturulduğunu göremedim, ama google un resmi bloglarında özellikle description tagını kullanmaması ilgimi çekti. bilgisi olan arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum. blogspot bloglarda bu taglar kullanılınca "duplicate meta tags" sorunu oluşuyor. blogspotta description ve keywords tagı kullanılmalı mı kullanılmamalı mı? Konu aslanbash tarafından (05-06-09 Saat 11:48 ) değiştirilmiştir. |
|
| |||
| |||
|
Blogspot konusunda geniş bir bilgim yok ancak,her sayfa için farklı description ve keyword oluşturmanız için en azından bir değişkene sahip olmanız gerekiyor. Zannediyorum ki bu da blogspot için mümkün değil. Ancak tekrar belirtiyorum,blogspot konusunda bilgili değilim.. Daha net bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim.
__________________ İletişim: yigit35[et]gmail[nokta]com (sadece e-mail) |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
HTML-Kodu: <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> <meta expr:content='data:blog.pageName' name='Description'/> <title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageTitle/> </title> <meta expr:content='data:blog.pageTitle' name='Description'/> </b:if> normalde randıman vermesi beklenir, ama vermiyor, gerçekten ilginç. acaba google'ın kendi bloglarında yaptığı gibi mi yapmalı? gerçekten pek emin olamıyorum, ortada bir bilgi eksikliği olduğu için de cesaret de edemiyorum açıkçası. |
|
| |||
| |||
|
Meta description tag'lerinin SEO acisindan bir degeri yok ama SEM ( Search Engine Marketing) acisindan cok faydasi var. Aslanbash arkadasimizin verdigi google webmaster blog unu okursak bunu goruruz. "The quality of your snippet — the short text preview we display for each web result — can have a direct impact on the chances of your site being clicked (i.e. the amount of traffic Google sends your way)." Yukaridaki alintida, description tag'in kullanicilar tarafindan arama sonuclarinda gorulen text oldugu ve bu text'in etkiliyice birsekilde yazildiginda siteye daha cok ziyaretci cekecegi vurgulaniyor. Ayni zamanda ayni makalede dikkat edersek: "it's worth noting that while accurate meta descriptions can improve clickthrough, they won't affect your ranking within search results." Description tag kullaniminin (anlamli ve etkileyici) tiklama oranini gelistirecegi ama description tag lerin, page rank'e ve arama sonuc siralamasina bir etkisi olmadigi acikca anlatilmis. _________ SEO Kaynagi |
|
| |||
| |||
| Kod: <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> <meta expr:content='data:blog.pageName' name='Description'/> <title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageTitle/> </title> <meta expr:content='data:blog.pageTitle' name='Description'/> </b:if> |
|
| ||||
| ||||
|
yada meta taglar , örnek diyelim <desicrption>" karakter sınırına dikkat!
|
|
| |||
| |||
|
kullanmaz tabi
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |