|
| |||
| |||
|
RSS beslemesi yapmasak "acaba yeni ne var" düşüncesiyle daha çok ziyaretçi gelebilir. Yani bu kaynak aslında ziyaretçi kaybettiriyor gibi. Peki buna karşılık kendisinin SEO için bir artı puanı var mı ?
|
|
| ||||
| ||||
|
bence RSS beslemesi yaparsan, yeniler ziyaretçiye bildirildiği zaman sizi hatırlar ama rss beslemesi olmasa internette milyonlarca site var unutulur gidersin. SEO içinde bir önemi varmı yokmu bilmiyorum.
|
|
| |||
| |||
|
RSS Beslemesinin mantığı şu, içeriği abonelerine otomatik aktarır. Mesela ben birçok siteye rss aboneliğim var, google ın hizmeti sayesinde abone olduğum sitelerin yeni eklenen içeriklerini kolayca okuyabiliyorum. Bu faydalı yönüdür. RSS beslemesinden sitenizi içeriğini takip eden birisi sitenizi ziyaret etmiyor. Bu yüzden hit kaybı yaşarsınız bu da zararlı yönüdür. SEO açısından önemi ise, Google bir sitenin ne kadar çok RSS besleme abonesi varsa site, o kadar kalitelidir diyor ve hanenize google tarafından + puanlar ekleniyor. Bu da çok çok faydalı bir yönüdür. Sonuç olarak RSS beslemesinin faydalı ve zararlı yönleri birbirini dengeliyor. Bu yüzden RSS beslemesi sadece sitenizin markalaşma sürecine katkıda bulunur. |
|
| |||
| |||
|
Teşekkür ederim çok doyurucu cevaplardı. Peki RSS abonelerimin sayısını bilmenin bir yolu var mıdır acaba ? Google ölçebildiğine göre...
|
|
| ||||
| ||||
|
geçen bi sitede gördüm. rss kullanıcılarının sayısını yazmıştı ama nerden bulduğu ve nasıl yaptığı konusunda bir bilgim yok. ama forumda bilenler muhakkak vardır.
|
|
| |||
| |||
|
en etkili rss aboneliği yapabileceğin yer feedburner oradan olacağın üyelikle detaylı bilgiler elde edersin
|
|
| |||
| |||
|
Bendeki Feed Me diye bir uygulama imiş. Aynı şey mi ? Bunda istatistiklere erişebilmek mümkün müdür ?
|
|
| |||
| |||
|
Feedburner.com adres burası, üye ol, siten için gerekli tüm kodlar yer alır. Kolay gelsin. Takıldığın yerler olursa sorabilirsin. |
|
| |||
| |||
|
Çok teşekkürler.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |