|
| ||||
| ||||
|
haklısın ama herkez böyle düşünmüyor.
|
|
| |||
| |||
| Alıntı:
__________________ Webmaster Blog! |
|
| |||
| |||
|
herkez senın gibi düşünse seo diye birşey kalmazdı ortada.
|
|
| ||||
| ||||
|
konu baya bir eski ama özellikle bu konuda bir kaç şey paylaşmak istiyorum Ben izmirde evden eve nakliye işi ile uğraşan bir esnafım. dolayısıyla da adworse de reklam veriyorum ve googlede bazı kelimeerde üst sırada çıkan internet sitelerinede reklam veriyorum. Şimdi gelelim geridönüşüme (işin benim adıma önemli olan kısmı) adwors hizmet sektöründeki rekabeti yüksek olan kelimeler için aldığı rakamlar inanılmaz fiyatlara ulaşabiliyor, öyleki adwors te TBM (tık başına maliyeti) kafayı çekmek için 5 hatta 7 tl arasına kadar ulaşa biliyor kaldıkı o kelimelerde indirim alabilmek için alaka düzeyini sorguluyor buda seo nun bir dalı yani içerik hazırlama tekniği dolayısıyla verdiğin reklamın parası çok uçuk olunca da benim verdiğim maliyet az oluncada bir anlamı kalmıyo aldığın geri dönüşüm kendini bile doyurmuyor bir bakıma yani = memnun değilim Bunun yanı sıra sol tarafta (doğal arama sonuçlarında) 1 .nci sayfada 1.nci sırada olan bir kaç reklam sitesi var. bu siteler ise yıllık 100 tl gibi rakamlarla kendi iç bölgesel sayfalarında yada aylık 100 tl ye ana sayfalarında firmamın reklamlarını yapıyor. rakamlar ortada ben 100 tl adwors e yatırdığımda reklam neredeyse hiç görünmyor bile fakat bu siteye 100 tl pazarlıkla 80 tl ye reklamımı yaptırdığımda daha fazla görünyor ve adworse oranla 100 kat daha etkili oluyor. hım birde unutmadan adwors daha 5 yada 6 ay öncesine kadar reklam larının altında diğer sonsor bağlantılar linkini vererek 2 nci yada 3 n cü sayfasında sitenin reklamını gösterbilme imaknı sunuyordu. ozman aylık 100 tl ye maal olabilecek bir reklamda yapsan kendine göstermek adına bir şansı oluyordu reklamının ama şimdi bing le rekabet etmek adına onu dakaldırdı. Müşterilerin Memnuniyeti En Önemli Reklam olduğunu aklımızdan çıkarmıyacağımız bir gerçek ama söz konusu adwors olunca ben kirası çok yüksek bir dükkanda orta gelirli bir iş yapmaya benzetiyorum doğal arama sonuçlarını yani seo yuda fazla işlek olmayan biryerde düşük kirayla ama verdiği hizmetle bütün dünyayı kendine çekebilecek bir esnaf olduğumu hayal ediyorum. Sözlerim kiseyi yaralamak amaçlı yada saldırı amaçlı değildir. Tamamen kendi halime ve durumuma göre bir yorumlama yaptım sürçü lisan ettiysek affola. Ustalara Selamlar
__________________ Beltan izmir evden eve nakliyat Asansörlü ve Sigortalı Taşımacılık Hizmetleri |
|
| |||
| |||
|
Sevgili Dostlar hepinize selam. Seo + Adwords ü aynı anda kullanmak en doğrusu. Reklamda bir harcama değil yatırımdır. Dolayısıyla planlaması çok iyi yapılmalıdır. Hedef kitle, davranış biçimi, satın almaya teşvik, marka imajı yaratma vs vs vs. Çok derin konular. Sol tarafta doğal yollarla çıkmak elbette çok önemli. (Günümüzde tüketiciler tüm reklamsal kampanya ve uygulamalara mesafeli yaklaşabiliyorlar. Buda etkisini ve satın almaya teşviki etkileyebiliyor. Dolayısıyla markalar ve reklamcılar alternatif mecra yada uygulamalara kaymış durumdalar ve yeni yeni teknikler üzerinde kafa patlatıyorlar) Sol tarafta doğal yolalrla çıktık diyelim bunu adwords lede destekleyip (sağ tarafta yer alarak) akılda kalıcılığa destek olunabilir. Ama yinede en önemlisi google da ilk sayfada, ilk sırada yer alabilmek değil. Ürün veya hizmeti satabilmektir. Dolayısıyla başarılı bir seo yada başarılı bir adwords uygulaması %100 geri dönüşüm sağlayacak diye bir kural yok. Dolayısıyla bir çok etken söz konusu ve bunların profesyonelce tasarlanıp uygulanması... Teknik olarak Seo uygulamasından pek anlamam. İşin uzmanı değilim. Ama amaç bir ürün yada hizmetin pazarlama stratejilerini oluşturmak, kurgulamak ve uygulamaya koymak olursa uzmanlık alanım nacizane budur diyebilirim. İnternetin alternatif mecra olarak görülmesi artık geçmişte kaldı. İnternet günümzde artık ana mecra. Bilindik tüm klasik ticari kavramlar yavaş yavaş evrim geçirmeye başladı. Ve Diğer tüm mecralar tüketiciler nezdinde etkisi itibariyle gözle görülür bir şekilde düşüşe geçti. Buraya kadar herkes hemfikirdir internetin gücü ve etkisi konusunda. Ama özellikle ülkemizde ne yazıkki profesyonel anlamda internet hizmetleri veren kişi ve kurum sayısı b,r elin parmakları kadar az. Web siteleri içeriksel ve tasarım anlamında interneti çöplüğe çevirmiş durumda bu doğru. Ama profesyonelce kurgulanmış, içeriği, felsefesi, amacı, tasarımı yani herşeyiyle sıkı planlanmış her web sitesi doğru iletişim planlamasıyla (ister seo diyelim ister adwords ister reklam çok önemli değil) başarıyı yakalayacaktır. Amacım ukalalık yapmak değil. Kimse yanlış anlamasın. Sıkı bir ekip çalışması ile bu başarı kesinlikle yakalanır. |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |