Go Back   SEO Forumu > SEO Teknikleri > Türkiye'de SEO Endüstrisi

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-08-10, 08:12
Üye

Standart Cevap: AdWords Varken SEO'ya kim bakar ?

Arkadaşalr artık adwors kuralalrı degişti , artık cok onemli.... İnternette bu kitanı buldum.SİZCE ALMALIMIYIM.

seo efendisi indir
Alt 17-09-10, 08:11
Üye

Bence onlar yalan dolan şeyler.Ülkemizde seo için açılan siteleri takip ederek uygulamanı önenirim(seo teknikleri başta olmak üzere)

Diğer soruna gelince adword'da çıkmak için adamlar ne kadar para harcıyorlar.Tık başına para ödüyorlar.Tabi adword doğal aramada çıkmayanlar için daha uygundur.

eğer her ikiside kullanılmak isterse ve tık başı daha az para ödeyerek ilk sıralara gelmek için bağlantılı olarak sonuç yine seo'da bitiyor.

Anahtar kelime yoğunlugu ve iç optimizasyonun iyi ise adword'de daha az fiyatlara ilk sırada olabilrsnz.

Her şey bundan ibaret..
Alt 26-11-10, 06:17
Üye

Sağ tarafa yeni ve amatör site sahipleri yeni açılan firmalar solda ise profesyoenelleşmiş ve eski ve köklü firmalar yer almakta, ayrıca adwords reklamları yeterli güvenleri vermemektedir.
Alt 17-12-10, 01:31
Üye

Alıntı:
Crossia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence onlar yalan dolan şeyler.Ülkemizde seo için açılan siteleri takip ederek uygulamanı önenirim(seo teknikleri başta olmak üzere)

Diğer soruna gelince adword'da çıkmak için adamlar ne kadar para harcıyorlar.Tık başına para ödüyorlar.Tabi adword doğal aramada çıkmayanlar için daha uygundur.

eğer her ikiside kullanılmak isterse ve tık başı daha az para ödeyerek ilk sıralara gelmek için bağlantılı olarak sonuç yine seo'da bitiyor.

Anahtar kelime yoğunlugu ve iç optimizasyonun iyi ise adword'de daha az fiyatlara ilk sırada olabilrsnz.

Her şey bundan ibaret..
Katılıyorum...
Alt 31-12-10, 01:07
CanMac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye

CanMac - MSN üzeri Mesaj gönder

SEO kavramı Türkiye'de firmalar ve şirketler tarafından henüz 2 yıldır duyulan bir kavramdır. Tabi piyasada bu pastadan faydalanmak isteyen bir çok webmasterda olduğu için olay, iş kalitesi + sonuç + verimlilik gibi konulara gider. Adwords önemli bir konu doğru ve planlı kullanıldığında geri dönüşümü var ancak, hedef kelimelerde seo'ya yönelmek, gerek maliyet gerekse kalıcılık açısından daha mantıklı bir pazarlama ve reklam yöntemidir.
Alt 31-03-11, 11:47
Kzytmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye

Kzytmz - MSN üzeri Mesaj gönder

Öncelikle merhaba; işlerimden dolayı bir yılı aşkın süredir foruma fazla girememişim şimdi farkettim burası oldukça hareketlenmiş eskiden bukadar fazla talep yoktu sevindim doğrusu..

Seo'mu , adwords mü gibi saçma bir konu olmaz çünkü ikisinin hedefleri aynı olsada farklı kollar.Biraz sığ düşündüğünüzü düşünüyorum çünkü siz seo yapabilecek biri gibi düşünüyorsunuz.Biraz o çerçeveden çıkıp işletme sahibi gibi olaya bakarsanız eğer elinizdeki proje ye göre her ikiside mantıklı gelebilir..

Örnek veriyorum "beyaz eşya" kelimesine, tam eşleşmeli seo çalışması yaptırmak istediğini düşünürsek atıyorun 10.000 TL yatırım yapması ve ay ay bu yatırımı desteklemesi gerekmekte buda işletme sahibinin güçlü olmasını gerektiren birşey ve garantili değil..Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin kişi google arama sonuçlarından düşemeyeceğinden nasıl emin olabilir ki ? Google bile garantisini veremiyor kim bunun garantisini verebilir ?

O yüzden aylık atıyorum 1000 TL ye adwords reklam vermek ve reklam geri dönüşümünün aylık olduğunu düşünürsek sıcak para akışını sağlar ve belki de 1 ayda geridönüşümü yakalar ve böyle devam eder.

Dostlar; bazı kelimeler varki seo açısından çalışma yapmak çok güç fakat adwords rekabeti oldukça düşük..Bu gibi durumlarda biraz daha kendinizden çok müşteriyi düşünün ve ona verimli olan kaynağı sunun..

Seonun uzun vadeli bir çalışma ve uzun vadeli bir geridönüşüm olacağını asla unutmamak da fayda var. Uzun vadeli olması güç, sabır ve işletmenin planlı ilerlemesini gerektirir.

O yüzden seo kobiler için pek de uygun sayılmaz ( istisna sektörler hariç )

Akif Kuzeytemiz
Feyz Media
Alt 11-05-11, 12:04
clup44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye

clup44 - İCQ üzeri Mesaj gönder clup44 - AİM üzeri Mesaj gönder clup44 - MSN üzeri Mesaj gönder clup44 - YAHOO üzeri Mesaj gönder clup44 isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
Kzytmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle merhaba; işlerimden dolayı bir yılı aşkın süredir foruma fazla girememişim şimdi farkettim burası oldukça hareketlenmiş eskiden bukadar fazla talep yoktu sevindim doğrusu..

Seo'mu , adwords mü gibi saçma bir konu olmaz çünkü ikisinin hedefleri aynı olsada farklı kollar.Biraz sığ düşündüğünüzü düşünüyorum çünkü siz seo yapabilecek biri gibi düşünüyorsunuz.Biraz o çerçeveden çıkıp işletme sahibi gibi olaya bakarsanız eğer elinizdeki proje ye göre her ikiside mantıklı gelebilir..

Örnek veriyorum "beyaz eşya" kelimesine, tam eşleşmeli seo çalışması yaptırmak istediğini düşünürsek atıyorun 10.000 TL yatırım yapması ve ay ay bu yatırımı desteklemesi gerekmekte buda işletme sahibinin güçlü olmasını gerektiren birşey ve garantili değil..Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin kişi google arama sonuçlarından düşemeyeceğinden nasıl emin olabilir ki ? Google bile garantisini veremiyor kim bunun garantisini verebilir ?

O yüzden aylık atıyorum 1000 TL ye adwords reklam vermek ve reklam geri dönüşümünün aylık olduğunu düşünürsek sıcak para akışını sağlar ve belki de 1 ayda geridönüşümü yakalar ve böyle devam eder.

Dostlar; bazı kelimeler varki seo açısından çalışma yapmak çok güç fakat adwords rekabeti oldukça düşük..Bu gibi durumlarda biraz daha kendinizden çok müşteriyi düşünün ve ona verimli olan kaynağı sunun..

Seonun uzun vadeli bir çalışma ve uzun vadeli bir geridönüşüm olacağını asla unutmamak da fayda var. Uzun vadeli olması güç, sabır ve işletmenin planlı ilerlemesini gerektirir.

O yüzden seo kobiler için pek de uygun sayılmaz ( istisna sektörler hariç )

Akif Kuzeytemiz
Feyz Media
Kardeşime katılıyorum tam yerinde bi tespit yaptı. Bazı insanlar neyin ne olduğunu bilmiyo aslında bende böyle bir yazı amaçla açmıştım konuyu ama insanlar at gözlüğü ile baktıkları için seo ya başka bişey bilmiyorlar. Ticari anlamda ADWORDS gibi bir reklam sistemi şu zamanda en iyi getirisi olan reklam sistemlerinden birisidir.

Herşey Sonuç İçindir.

İletişim İçin ; SeoogleTR@hotmail.com
Alt 14-05-11, 02:46
Üye

bence de öncelikle seo insanlar bir siteden yönlenmekten vaya sağ tarafa tıklamaktan çok sol tarafı ve ara metinleri okuyarak işine yaran siteyi seçiyor. Ama şu var 2. ve 3. sayfada çıkmaktansa 1. sayfada sağ tarafta olmak tabiki daha iy,i
Alt 25-11-11, 08:32
Üye

Bu forumla tanıştığım ilk gün bugün değil ama yazdığım ilk gün bugün. O nedenle öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.

Google tarafından yapılan açıklamayı paylaşmak isterim size...

Google sunucularında yapılan tüm web aramalarının sadece %3,6 sı adwords reklamlarına tıklıyorken kalan % 96,4 ü organik sonuçlara tıklıyormuş.

Diyeli ki google pazar stratejisi gereği sallamış bu rakamları!

Adwords reklamları veriyorum. x kelimesi üzerinde. Kalite puanı verdiğim tıklama başı maaliyet ve dolayısıyla reklamın ortalama konumu gayet iyi durumda.

Ve sabah 09:00 başlatıp akşam 18:00 da sona erdirdiğim reklamın x kelimesinden aldığı tıklama ile aynı x kelimesinin organik sonuçlarda aldığı tıklama daha yüksek oluyor. Yada bazen aynı seviyelerde. X kelimesi reklamarda ilk 3 sırada listelenirken organik sonuçlarda 7 . sırada listeleniyorum. Üstelik bu x kelimesi rekabetinin yüksek olması nedeni ile organik sonuçların içine maps sonuçlarıda geliyor. yani ornagik olarak 7. sırada olan sitem maps sonuçlarınında dahil olması ile birlikte ilk sayfada 10+ sıralarda yer alıyor. Oysa ki google arama sonuçlarında 10 sayfa gösteriyordu değil mi default olarak.

İşte bunlara rağmen bu kelimenin organik üzerinden aldığı tıklama adwords üzerinden aldığı tıklamadan ya daha yüksek oluyor yada aynı seviyelerde. Düşünün bir de bu kelimede organikte ilk 3 te olan sitelere...

Bu sadece x kelimesi için değil bence her aratma için geçerli

Saygılar
Esenlikler
Alt 09-12-11, 01:56
Üye

güzel paylaşım teşekkürler

Etiketler
adwords ve seo

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil