|
| |||
| |||
|
Forum açılmış ama yazı olmadığını görünce ben bir tartışma konusu açmak istedim. Sizce Türkiye'de ve Dünya'da SEO nun geleceği nasıl? Kendi yorumumu yapmam gerekirse özellikle yeni siteler için domain bulma sıkıntısı, eski siteler için ise yerini koruma çabası ve benzeri sebeplerle SEO nun geleceği parlak. Eskiden bir konuda internette arama yaparken düşündüğümüz keyword ün sonuna .com koyar site var mı diye bakardık. Ancak artık direk google araması yapıyoruz. Yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı bu noktada SEO çok önem kazanıyor. Sonuç olarak SEO sektörü zamanla çok daha önemli bir noktaya gelecektir... |
|
| ||||
| ||||
|
Gelecekte seo nasıl olur bilmem ama Türkiye'de yayıldıkça yayılacaktır.Örnek vermek gerekirse Türkiye'de eskiden bilgisayar her evde olmadığından yabancı hacker sayısı fazla idi,ama gelişen ülkemizde bilgisayarın gelmesi ile türk hacker sayısı arttı. Burda hackerlığı savunmuyorum her hacker kötü olacak diye birşey yok.Bizler teknoloji ve bilim ile daha çok ilgilenirsek "SEO" yu da herkesten daha iyi yapabiliriz. Seoteknikleri ne teşekkür ederim ve unutmayalım ki eğitim şart. |
|
| |||
| |||
|
Uzun süre trafikleri yüksek kurumsal internet firmalarında projeler yaptık. Eskiden kimse SEO yu umursamıyordu ! Şimdi tüm o firmalar SEO hizmeti alıyorlar. Şu an gelişmekte olan bir sektör, Arno'nun ilk mesajda dediği gibi hem yeni kişiler yeni trafikler istiyorlar hemde artık çoğu insan eski yerini koruyabilmek için SEO hizmeti alıyor. İyi forumlar.
| |||
| |||
|
Merhabalar;"seo" gelecekde nasıl olur ? Sorusuna aslında cevap vermek bir hayli kolay ve eğlenceli olur.Cevap'ım "Süper olur.." Ben kendi ilgili olduğum ve hizmet verdiğim alan potansiyelinde bakarsam aslında biraz kendimizden taviz vermemiz gerektiğine inanan biriyim.Birçok büyük kurumsal firma artık "seo" hizmetini "Reklam faaliyeti" olarak görsede kobiler bu işe aslında ufak ufak sadece ilgili diyebilirim.Kendi referans'larım ile elde ettiğim müşteri portföyüme eklediğim ve interaktif danışmanlığını üstlendiğim kobiler arama motor'ları üzerinde ön sıralarda çıkmanın nedenli farklı bir olay olduğunu bilmiyorlar ve arama motorlarında kendi sektörleri ile ilgili ön sıralardaki firmalara karşı sempatileri oluşuyor ve "hayal" gibi gördükleri bu sırayı nasıl elde edeceklerini bilmiyorlar ve sürekli bu konu hakkında sorular geliyor. -Google'da "x" firması "z" yazınca ön sırada çıkabiliyor,biz bunun için ne gibi bir çalışma yapabiliriz ve mümkünmüdür ? Bu gibi durumlara çok düştüğüm için sunum halinde "seo" nun önemini anlatıyorum ve örneklendirmeler ile ne denli büyük ve önemli bir gereksinim olduğunu açıklıyorum ve genelde "seo" ayrı bir hizmet olarak verilsede danışmanlığını üstlendiğim kobilere "seo" hizmetinide tamamen genel ücrete dahil ederek çalışıyorum.Eğer toparlar isek;kendimizden bu gibi tavizler vererek sektörü tanıtıcı ve önemini vurgulayıcı açıklamalar yaparak hem müşteri portföyümüzü genişletebiliriz hemde meslek haline getirdiğimiz bu alanı güzel yerlere getiririz Allahın izni ile.-Ki bu sektör için unutulmaması gereken ve dünyaya oranla bizim şansımızın yaver gittiği konu ise;ülkemizde google.com arama motorunun yanı sıra "tarayıcı" olarakda biliniyor ve insanlar tarayıcılarda adres satırına değil direk site ismini bile google.com üzerine yazıyor.. Sektören örnek vermek gerekirse;müşterim olmayan web sitesi olan kobilere genelde şu soruyu yöneltirim;web siteniz hedef kitleden günlük kaç ziyaretçiyi ağırlıyor ? Belki ben bu tip sorulara mecburum müşterilerle birebir görüşmem gerektiğinden ancak bunları eksik etmemeliyiz düşüncesindeyim.. Sözün özü;sektörün hızla canlanmasında bizlerin öncülüğü muhakkak ki tartışılamaz lakin;elbet zamanı gelince Türkiye'de "seo" denilince akıllara birşeyler gelicek fakat hızlı olabilmesi için biraz daha hareket ve bereket diyorum Konu Kzytmz tarafından (16-03-09 Saat 02:05 ) değiştirilmiştir. |
|
| ||||
| ||||
|
Türkiyede seo ilerleyişi ; Seo artık bir meslek halin geliyor. Bence türkiyede yapılması gereken bir şey varsa oda : Seo eğitimlerinin verilmesi. Çünkü bu meslekte para var ve insanların çoğusu yönelmeye başladı ama halen bile seo konusunda tam diyebileceğimiz 3 - 5 kişi var halbuki bu kadar insan seocuyum diye dolaşıyor ortalıklarda. Seo eğitim seminerleri düzenlenmeli ne biliyim bunun gibi şeyler. Çok büyük Seocular sitesi kurulması gerekli seocu yetiştirme merkezi gibi bişi yane... Çünkü gelecek seonun devri... diye düşünüyorum Not: bu yazıyı sonra uzatacağım şimdi kısa kesmek zorunda kaldım
__________________ Herşeyi Seo'Ladım, geriye duygularım kaLdı... Ruhumsa SandBox'ta |
|
| |||
| |||
|
Öncelikle fikirleriniz , düşünceleriniz , söylemleriniz bir hayli mantıklı ve doğru diyebiliriz. Ancak bu yazının başlığı söyle olsa idi daha iyi olabilirdi sanki ? ' SEO anlamında ileriye dönük neler yapılabilir ' Biraz uzun olsada daha kısa olabilir böyle bir başlık altında daha iyi toparlanabilirdi . Olaya , soruya değişik açılardan bakılıcak olursa DÜNYA'da neyin ne olucağı ne zaman olucağı hiç belli olmuyor ileridede neyin ne olucağı kestirilemez. Ama bir çoğunuzda UMUT görmek AZİM görmek beni bir hayli sevindirdi buda SEO'nun bir tutku , maddi , manevi kazanç kapısı olduğunu gösterdi . SEO hakkında detaylı bilği veremesemde bazı şeyleri aydınlattığımı umut ediyorum . Seo'ulu kalın mutlu kalın .
|
|
| |||
| |||
|
ahh şu sEO internetin ve doğru sonuçların canı,kanı tabiki geleceği parlak ![]() İnanın bana SEO Liseleri olsa bu sene Samsunda bir SEO lisesine başvururdum |
|
| |||
| |||
|
Bencede Seo artık seminerleri ve kursları açılması lazım..
__________________ Sohbet Siteniz --> www.Hodri.NET |
|
| |||
| |||
|
Merhaba arkadaşlar, Aranıza yeni katıldım. Konuyla ilgili olarak; İnternet'in hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmasıyla birlikte, kişiler ve kurumların birbirleri ile kapasitesi ve büyüklüğü ne olursa olsun yarışabileceği daha doğrusu boy ölçüşebileceği bir er meydanı haline gelmiştir. Bunu dünya kupası için yarışan futbol takımları gibi görebiliriz. Bir futbol takımı için bir teknik adam nekadar önemli ise, internet denilince gelecekte seo'lar okadar önemli olacaktır. Ülkemizde bulunan bütün seo'ları bir araya getirerek, iyi bir organizasyonla büyük bir güç olabiliriz. Selamlar. |
|
| |||
| |||
|
Merhaba Web Tasarımla uzun zamandır uğraşıyorum. Doğal olarak bir çok firmaya web sitesi yaptım. Bundan yıllar önce kendi ilçemde bulunan bir asansör şirketine web sitesi yaptım. Firma sahipleri doğal olarak ilçe bazında web sitesinin reklamlarını yaptırdılar. Yerel radyo, yerel gazete ve el ilanları ile ilçe bazında web sitesinin reklamı yapıldı. İlçe'de reklam yapmaya aslında gerek yoktu çünkü ilçede sadece bir tane asansör firması vardı. Geçen gün bu asansör firmasıyla görüşme imkanım oldu bana dedikleri web sitemizin Google'da asansör kelimesinde 1. sayfaya getirmemi istediler. Bende olur dedim. x.xxx bir fiyat söyledim. Adamların ağzı açık kaldı Google Kaydı yapmak bu kadar pahalı mı ya dediler. Biz 25-30 tl bir şey zannettiydik dediler. Bende hayır o fiyata Arama Motoru Optimizasonu (SEO) olmaz dedim Ben bunu söyleyince adamlar tabiri caizse Hönk oldular. O nedir dediler bende siteyi arama motorlarında iyileştirme çalışması diye kısaca tanımladım... Demek istediğim henüz bizim milletimiz SEO'nun ne olduğunu daha bilmiyor. Seo'nun ne olduğunu bilmeyenler Seo danışmanını hiç bilmiyorlar. Halbuki sitelerinin hedef kelimelerde arama motorlarında ön sayfalara geldiğinde kazandıkları paraların Seo Danışmanına verdikleri paranın kat kat fazlası olduğunu ne yazıkki bilmiyorlar. Zaten seo danışmanına verdikleri paranın hepsini seo danışmanı hemen cebe indirmiyor. O paranın neredeyse yarısıyla siteyle alakalı yada güncel sitelerden backlink alıyor. Yani verilen paranın bir kısmıda zaten linklere gidiyor. Umarım Seo'dan anlayan Seo Danışmanına değer veren yaptığı işi saygıyla karşılayan bir toplum oluruz... Kürşat... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |