Go Back   SEO Forumu > SEO Teknikleri > Hazır Sistemler İçin SEO > VBulletin

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-02-09, 11:38
Yönetici

Standart Zoints SEO 2.2.2 Kurulumu

Zoints SEO vBulletin sistemine seo modifikasyonu yapıyor. Tamamen ücretsiz bir sistemdir. Ayrıca kurulumuda o kadar zor değildir.

Zoints SEO 2.2.2 Kurulumu

Arkadaşlar kurulum yapmadan önce lütfen KESİNLİKLE sitenin yedeklerini alın. Aslında kurulumu harfiyen uygularsanız HİÇBİR hatayla karşılaşmazsınız.

- Zoints SEO 2.2.2 vbulletin eklentisi dosyalarını ekten indirin.

- İndirmiş olduğunuz zip dosyasını açın. Açtığınız dosyanın içersinde upload klasörü var. Upload klasörü içersindekileri sitenize gönderin ve üzerine yaz diyin. Korkmayın bu dosyalar sadece Zoints SEO dosyalarıdır.

- Ekten indirmiş olduğunuz dosyanın içersinde xml dosyası var. XML dosyasını ürün yöneticisinden import edin.

- Şimdi sitenizin anadizininde .htaccess dosyası varsa aşağıdaki kodu .htaccess dosyasının en alt satırına ekleyin. Eğer yoksa .htaccess adında bir dosya oluşturun ve aşağıdaki kodları ekleyin. Ayrıca bazı programlarda .htaccess dosyası gözükmeyebilir. Böyle bir durumda sitenizin hosting kontrol panelinden işlemleri gerçekleştirin.

Kod:
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^([a-z0-9_\-]*-(f|all)[0-9]+(p[0-9]+|/index[0-9]*)?\.html)$ forumdisplay.php/$1 [QSA,L]
RewriteRule ^([a-z0-9_\-]*-(t|p)[0-9]+(p[0-9]+|/index[0-9]*)?\.html)$ showthread.php/$1 [QSA,L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(index\.php|\.css) [NC]
RewriteRule ^(archive|sitemap)/(.*)$ $1/index.php/$2 [QSA,L]
- Bu işlemler bittikten sonra artık panelden sitenin template değişikliklerine başlayacağız.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

headinclude içersinde şu kodları bulun:

Kod:
<if condition="$show['threadinfo']">
<meta name="keywords" content="$threadinfo[title], $vboptions[keywords]" />
<meta name="description" content="<if condition="$pagenumber>1"><phrase 1="$pagenumber">$vbphrase[page_x]</phrase>-</if>$threadinfo[title] $foruminfo[title_clean]" />
<else />
 <if condition="$show['foruminfo']">
<meta name="keywords" content="$foruminfo[title_clean], $vboptions[keywords]" />
<meta name="description" content="<if condition="$pagenumber>1"><phrase 1="$pagenumber">$vbphrase[page_x]</phrase>-</if>$foruminfo[description_clean]" />
 <else />
<meta name="keywords" content="$vboptions[keywords]" />
<meta name="description" content="$vboptions[description]" />
 </if>
</if>
Bulmuş olduğunuz yukarıdaki kodları aşağıdaki kodlar ile değiştirin.

Kod:
<meta name="keywords" content="$vboptions[keywords]" />
<meta name="description" content="$vboptions[description]" />
--------------------------------------------------------------------------------------------------

forumhome_forumbit_level1_nopost template içersinde şu kodları bulun:

Kod:
<a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]">$forum[title]</a>

Kod:
<a href="<if condition="$show['zointsurl']">$forum[zointsurl]<else />forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]</if>">$forum[title]</a>

forumhome_forumbit_level1_post template içersinde şu kodları bulun:

Kod:
<a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]"><strong>$forum[title]</strong></a>

Kod:
<a href="<if condition="$show['zointsurl']">$forum[zointsurl]<else />forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]</if>"><strong>$forum[title]</strong></a>

forumhome_forumbit_level2_nopost template içersinde şu kodları bulun:

Kod:
<a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]">$forum[title]</a>

Kod:
<a href="<if condition="$show['zointsurl']">$forum[zointsurl]<else />forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]</if>">$forum[title]</a>

forumhome_forumbit_level2_post template içersinde şu kodları bulun:

Kod:
<a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]"><strong>$forum[title]</strong></a>

Kod:
<a href="<if condition="$show['zointsurl']">$forum[zointsurl]<else />forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]</if>"><strong>$forum[title]</strong></a>

forumhome_subforumbit_post template içersinde şu kodları bulun:

Kod:

Kod:

forumhome_subforumbit_nopost template içersinde şu kodları bulun:

Kod:

Kod:
Eklenmiş Dosya
Dosya tipi: zip Zoints SEO 2.2.2.zip (32,5 KB (Kilobyte), 142x kez indirilmiştir)
Alt 07-02-09, 11:47
F.Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Editör

F.Gokhan - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Zoints SEO 2.2.2 Kurulumu

Konu ile ilgim yok ama epeyi emek var,eline sağlık.
Alt 07-02-09, 03:23
Yönetici

Aynı konu internette pek çok site anlatmış ama Hep bir eksiği var yada anlatım iyi değil falan filan. Yani tam adam akıllı bir şey yok. Ben bu makalede gereksiz anlatımlardan kaçınarak sade ve öz bir biçimde anlatımı yaptığıma inanıyorum.
Alt 21-02-09, 08:54
Üye

Kurdum gayet güzel çalışıyor, teşekkürler.
Alt 23-02-09, 03:41
Kurucu

Yiğit Konur isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Harika bir özetleme olmuş Lidyon,teşekkürler. Bu tip kaliteli kaynakları tamamen desteklemekle beraber,konunu sabitliyorum.
Alt 03-04-09, 05:20
Üye

tşkr ederim kardesım yaptım örnek

Zevkli18.com | Yakında Sizlerle - Türkiye'in En büyük paylaşım PlatFormu Dev içerik Burada / Www.vBTurkiye.Org
Alt 04-05-09, 01:53
Üye

s.a ben bunu kurdum zoitens secenekelerinden meta anahtar kelimeler meta acıklama ve altındaki secenekler calısmıyop neyden oalbilir
Alt 22-06-09, 12:20
Üye

güzel anlatım olmuş ağzına sağlık
tema editlemesi yapılması zorunlu değildir hatta gereksizdir
Alt 10-08-09, 12:37
Üye

çok teşşekürler kurdum gayet güsel çalışıyo
Alt 14-09-09, 04:16
Üye

anlatım çok güzel olmuş ancak kurmadan önce bişey sormak istiyorum;
bu tarz seo uygulamaları güvenlik bakımından sorun yaratabilir mi?

Etiketler
zoints seo, zoints seo 2.2.2, zoints seo kurulumu

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil