|
| ||||
| ||||
| Deneme sürümlerinden sonra nihayet Wordpress 2.8 ile tanışabildik. ![]() Kendi sitelerimde şuan güncellemeyi yapıyorum. Sizinde güncelledikten sonra yeni sürüm hakkındaki görüşlerinizi alalım. Yeni sürümü buradan indirebilirsiniz.
__________________ 4harf.org Konu Lucifer tarafından (11-06-09 Saat 01:04 ) değiştirilmiştir. |
|
| |||
| |||
|
WordPress 2.8 sitelerime yükledim, denedim, artılarını/eksilerini gördüm. WordPress Türkiye'deki dosyaları indirdim kurdum ben ilk. Başlangıç bölümü ve diğer bölümlerde biraz hata var. Bu hatalar en kısa sürede gidertilir. Bunlar normal şeylerde. Daha sonra ingilizce versiyonunu indirdim kurdum. Gerçekten işe yarar şeyler eklenmiş, işe yaramayan şeylere ise gereken yapılmış. Şu dikkatimi çekti. WordPress gittikçe tema tasarımı, eklenti yönetimi vb. yani kısacası tüm site işlerini bir panel üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor. Şimdiki versiyonda da mesela eklenti yönetimi ve tema yönetimi ayrıntılaştırılmış. Daha hoş olmuş. Tema düzenleme editörü renklendirilmiş. Neden? Kullanıcılar, wordpress panelden daha kolayca düzenlemeleri pratik olarak yapabilsin diye. Bilmiyorum daha neler görecez ama wordpress'in gelişimi hızla devam ediyor/edecektir. Kullanıcılarımız özellikle şunu merak ediyor. WordPress 2.8 sürümünde yönetim panelinin görünümü değişti mi? Görünümde değişiklik olmamış ama düzen açısından daha da kullanışlı hale getirilmiş. Ayrıca görünüm olarak yönetim panelinin mavi tonlu temada değişiklikler yapılmış. WordPress 2.8 sürümü hakkında wordpress.org burada ayrıntılı bilgiyi vermiş. İyi çalışmalar. Konu İbrahim Çakıcı tarafından (11-06-09 Saat 04:58 ) değiştirilmiştir. |
|
| |||
| |||
|
Arkadaşlar ayrıca malumunuz wordpress 2.8 yeni bir sürüm. Sitenizde kurulu bazı eklentiler 2.8 sürümüne uyumlu olmayabilir. Bundan dolayı panelinizde aksaklıklar olabilir. Bu aksaklıkların giderilmesi için ya eklentiyi kullanmıyacaksınız, yada yeni sürümün çıkmasını bekleyeceksiniz. Daha farklı yöntemler gelirse aklınıza buraya yazabilirsiniz.
|
|
| |||
| |||
|
Yanlışın var Lucifer, All in One Seo Pack eklentisi 13 Haziran 2009 tarihinde güncellendi. |
|
| |||
| |||
|
Ne gibi bir sorun?
|
|
| ||||
| ||||
|
Sürüm güncelledikten sonra yeni yazı kısmına geldiğimde sağ taraftaki bileşenleri her zaman yaptığım gibi yazı yazma kısmının altına getirdim sürüklüyerek. Normalde bu işlemi yaptıktan sonra yazı yazma kısmının genişlemesi gerekiyordu, fakat tam olarak genişlemedi. Ufak bir kısmı genişledi. Genişliyen kısımda da sorun oluyor, o kısımda herhangi bir işlem yapılmıyor. HTML kısmında düzeliyor fakat GÖRSEL kısımda sorun var.
__________________ 4harf.org |
|
| ||||
| ||||
| Yakup Gövler'in yardımı sayesinde sorunun kaynağını buldum, aslında bir sorun denemez(miş). Ekran seçeneklerinde sutun sayısını 1 yapınca düzeliyor. Aynı sorunu yaşıyanlar olursa bu şekilde düzeltebilirler.
__________________ 4harf.org |
![]() |
| Etiketler |
| wordpress, wordpress 2.8, wordpress son sürüm |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |